Att tänka på när du anlitar elektriker

Att anlita en bra elektriker är i de flesta fall en bra idé. El är en av de mest farliga saker du kan jobba med vilket gör att en lekman bör lägga sitt fokus annorstädes. Om du renoverar hemma kan en elektriker i stockholm lösa det alla elinstallationer åt dig. Det är faktiskt så att det finns ett antal lag- och försäkringsmässiga krav kring el som du måste följa. Annars kan det sluta i olycka i form av böter eller uteblivna ersättningar. Eller ännu värre.

När måste jag anlita en elektriker

Du måste anlita en auktoriserad elektriker för nästan alla typer av elinstallationer. Det beror på att el orsakar många olyckor. Både i form av personskador och bränder. Felinstallerad el kan dessutom göra att förbrukningen skjuter i höjden vilket varken är bra för miljö eller för din plånbok.

När det kommer till olika typer av arbeten i våtrum är det extra viktigt att anlita en certifierad elektriker i haninge. El och vatten går som de flesta vet inte ihop. Så en bristfällig elinstallation i samband med att du renoverar badrummet eller tvättstugan kan sluta riktigt illa.

Vitvaruinstallationer

En sak många inte tänker på är de vitvaror de har hemma. Många beställer till exempel en ny tvätt- eller diskmaskin från en vitvaruleverantör och betalar för installation på samma gång. Det är vanligt att det är samma personer som jobbar på fraktfirman som då sköter installationen. Det är inte en bra lösning och kan skapa stora problem. Se alltid till att kontrollera att arbetet kommer utföras av en cerifierad elektriker jour innan du betalar för denna typ av tjänst. I många fall är det dessutom så att företaget skriver bort sitt ansvar i samband med installation. Så om du inte läser avtalet ordentligt riskerar du att inte få ut några pengar på garantin. Även om en eventuell olycka orsakad av en dålig elinstallation är deras fel.