Dragning av nätverkskabel

I dagens samhälle är det mycket viktigt att internet fungerar som det ska vid alla tillfällen eftersom vi utför det mesta online, vare sig vi vill eller inte. Det är därför extra viktigt att du ser till att ha uppdaterad utrustning för bästa uppkoppling och högsta säkerhet.

Vanliga sätt att dra nätverkskabel

Det finns många olika sätt att uppdatera nätverksutrustningen på både hemma samt på arbetsplatsen. Det beror helt på vilka förutsättningar byggnaden redan har, vilket sätt du behöver använda dig av. Det är mycket viktigt att göra en fast installation av nätverk och det finns många olika sätt att dra nätverkskablar på. Här nedan presenteras ett par av de allra vanligaste sätten för att dra nätverkskabel i våra bostäder.

Nätverkskabel genom väggen

De snyggaste dragningarna av kabel är genom väggen eftersom de inte syns med inredningen. Det kan vara väldigt snabbt och enkelt gjort att dra nätverkskabel i hus om det redan finns urborrade hål i väggen för kablar. Däremot brukar det oftast inte ligga till så utan du behöver i de flesta fall borra när man ska dra nätverkskabel.

Innan du borrar bör du kontrollera var vatten och elledningar är dragna. Det gör du för att inte råka borra sönder några ledningar. Du behöver dessutom använda en borrhålsdetektor för att säkerställa att utgångshålet hamnar på rätt plats. Efter att du fått ditt nätverk installerat, kontakta en duktig Datasupport för installation av dina datorer och brandväggar för maximal säkerhet. Har du en mac-dator ska du istället leta efter någon som är duktig på macsupport då detta ofta är lite specialiserat.

Dra utanpåliggande nätverkskabel hemma

För en gemen Svensson kanske detta är det allra vanligaste sättet att dra nätverkskabel på. Det är inte alltid du har möjlighet att göra en dold fast installation nätverk i väggen eller har tillgång till telefonrör att dra kabeln i.

Vid dessa fall kan du installera kabeln utanpåliggande längs med bland annat vägghörn eller kabellister. Under en sådan installation placerar du kabeln mot väggen och klickar sedan fast den. Det gör du med små kabelstift som du sätter jämt längs med hela kabeln.