Betongtak Stockholm

Här i Sverige är vi vana vid hus som är gjorda i trä. Det innebär att även taken ofta är gjorda av trä eller ibland tegel, speciellt på äldre byggnader. Betongpannor är faktiskt ett bra och tåligt alternativ som dessutom lämpar sig väldigt bra för de väderförhållanden vi har i Sverige.

Tak av betong

Funderar du på att lägga om ditt tak? Eller du kanske ska bygga nytt och är osäker på vilket material ditt tak ska ha? Ett tak i betong håller länge och är ett väldigt prisvärt alternativ. Betongplattor behöver inte vara gråa och tråkiga, de finns i flera olika färger och med olika ytbehandlingar, så det finns något för alla smaker. Sedan är det så att ditt tak inte behöver ha lika stark lutning om du väljer betongpannor istället för tegelpannor.

Betong eller tegel?

Tegeltak är som sagt väldigt vanliga i Sverige eftersom de har använts i hundratals år. Betong är dock billigare än tegelpannor och kan utseendemässigt påminna mycket om tegel, beroende på vilken modell du väljer. Dessutom är betongpannor väldigt tåliga mot frost. Betong är ett naturligt material som är väldigt starkt och lätt att hantera och dessutom har betongpannor hög precision och är lätta att lägga.

Ta hand om ditt tak

Precis som med tegelpannor så måste du underhålla ett tak i betong. Det kan exempelvis vara att impregnera dem så att takpannorna bibehåller sitt ytskikt. Det är viktigt för att ytskiktet skyddar pannan mot nedbrytning samt är fuktavvisande. En duktig takläggare stockholm hjälper dig med tips och råd kring vilket tak som blir bäst för ditt område.

Tänk på miljön

Om det är så att du planerar att lägga ett plåttak Stockholm så ska du inte glömma bort miljön. Det är viktigt att både företaget och dess underleverantörer uppfyller kraven i ISO 1400. Det är dessutom bra om materialen framöver kan återvinnas eller återbrukas på ett sätt som är säkert för vår miljö.